Remigiusz Rączka w Złotym Potoku.

Będąc na Święcie Pstrąga w Złotym Potoku. Gościem wieczoru tego święta był znakomity śląski kucharz Remigiusz Rączka. Mieliśmy okazję zobaczyć go na żywo. Przyrządzał " rybny " bigos. 




Do  Złotego Potoku Remigiusz Rączka przyjechał z młodszym synem. To on mu pomagał we wszelkich przygotowaniach. Podał również przepis na ten bigos " rybny ". Przyrządza się go podobnie jak normalny bigos, tylko, że zamiast mięsa jest ryba. Ten " rybny " bigos ma ciekawy smak. Jeszcze nie przyrządzałam go w domu, ale muszę wypróbować przepis Remigiusza Rączki. 




Bigos ten robi się z dwóch rodzajów kapusty czyli włoskiej i kapusty kiszonej. Dwóch rodzajów ryby: Dorsza i Pstrąga, tą drugą można zastąpić innym rodzajem ryby. 








Przyglądając się temu co robi Remigiusz Rączka, zauważyliśmy, że nie używa on wszelkiego rodzaju weget tylko sól i pieprz. A za panierkę do ryb posłużyła mu mąka z odrobiną papryki, pieprzu oraz soli. 




Mnóstwo ludzi czekało na przyrządzoną przez niego potrawę. Przyznam szczerze takiego " bigosu " to my jeszcze nie jedliśmy. 

Fotografia,Podróże...

6 komentarzy :

  1. Wyobrażam sobie jaka to była pychota:-))
    Fajnie te zdjęcia umieściłaś w takich ramkach w kształcie jajka - bardzo pomysłowo.
    Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj była.
      To taki typ szablonu z okrągłymi ramkami.
      Cieszę się,że podobają się .
      Pozdrawiam:)

      Usuń
  2. Ciekawy przepis:Bigos rybny. Przypuszczam, że danie było pyszne.
    Pozdrawiam:)*

    OdpowiedzUsuń
  3. Witam.
    Lubię pokazy kulinarne, a i pstrągi lubię...
    Bigosy rybnego nie jadłem i pierwszy raz o nim słyszę.
    Pozdrawiam serdecznie.
    Michał

    OdpowiedzUsuń
  4. Witam ! Na ten tekst natknąłem się całkiem przypadkiem i chciałbym sprostować falszywe informacje.Nie jestem synem Pana Remigiusza i jeśli coś umieszczam w sieci to proszę to sprawdzić czy jest to po prostu prawdą. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń